The Chedi hotel sa 5*, prvi u Crnoj Gori započinje sertifikaciju

Zero Waste Montenegro, zajedno sa našim partnerima Mission Zero Academy (MiZA), je pokrenuo projekat Zero Waste sertifikacije za kompanije u Crnoj Gori! Prva kompanija na zero waste putu u našoj zemlji je The Chedi Hotel, Luštica Bay!

Proteklih mjeseci posjetili smo prostorije The Chedi-ja, sproveli sveobuhvatne obuke o zero waste praksama za njihovo osoblje i zajedno radili na nacrtu njihovih prvih koraka ka nultnoj stopi otpada. The Chedi Hotel je već ostvario značajan napredak. Hotel je započeo sa odvojenim prikupljanjem otpada i u saradnji sa preduzećem Komunalno Kotor rade na daljoj reciklaži sakupljenih materijala.

Mjesečno mjerenja otpada i bilježenje podataka osigurava da hotel napreduje u smanjenju svog otpada i nalazi nova rješenja gdje je potrebno. Neki od primjera tih rješenja su izrada sopstvenih sapuna od recikliranih ostataka, kao i podrška malim preduzećima kroz prenamjenu vinskih boca za izradu prirodnih svijeća i vaza. Pored toga, The Chedi je uspješno lansirao sopstveno flaširanje negazirane i gazirane vode u staklenim bocama za ponovnu upotrebu, pokazujući svoju posvećenost ka redukciji otpada.

The Chedi Hotel je predvodnik u primjeni zero waste principa u poslovanju privatnog sektora u Crnoj Gori! Pozdravljamo njihovu posvećenost i očekujemo dalje uspjehe u promociji održivosti i odgovornosti prema zaštiti životne sredine.