ZERO WASTE MONTENEGRO

Naš tim

Zero Waste Montenegro ima mrežno – linearnu organizacionu strukturu u kojoj članovi tima imaju upravljačku ulogu na operativnom nivou uz vođstvo od strane Upravnog odbora. Naš Upravni odbor djeluje kao savjetodavno tijelo i tijelo za donošenje odluka. Čine ga eksperti, osobe od autoriteta i viši akteri.
Upravni odbor ima obavezne mjesečne sastanke na kojima njegovi članovi raspravljaju o temama dnevnog reda. Na svakom sastanku, vode se zapisnici i čuvaju u virtuelnom prostoru koji je dostupan svim članovima tima za dalju referencu. Odluke se donose glasanjem uz uzimanje u obzir svake predočene perspektive.

ODGOVORNOSTI UPRAVNOG ODBORA ZERO WASTE MONTENEGRO:

N

DONOSI KLJUČNE ODLUKE

N

POMAŽE I SAVETUJE ČLANOVE TIMA

N

NADGLEDA PROJEKTE I UNAPRJEĐUJE NJIHOVE REZULTATE

N

RAZVIJA I ODOBRAVA PROPISE, POLITIKE I PROCEDURE ORGANIZACIJE

N

OSIGURAVA ODGOVORNOST ORGANIZACIJE I ČLANOVA NJENOG TIMA

Marina Tomović

IZVRŠNA DIREKTORICA | ČLANICA IZVRŠNOG ODBORA

Marina je diplomirala na Fakultetu političkih nauka u Podgorici, na smjeru međunarodni odnosi. Radila je i volontirala u nevladinim organizacijama koje se bave ljudskim pravima, demokratijom i mladima. Njena ljubav prema crnogorskoj prirodi i interesovanje za cirkularnu ekonomiju podstakli su je da preuzme njenu trenutnu poziciju u organizaciji.

Vanja Cicmil

PROJEKTNA MENADŽERKA| PREVODITELJKA | ČLANICA UPRAVNOG ODBORA

Vanja se u rad NVO Zero Waste Montenegro uključuje 2017-te kao volonterka, a kasnije i na raznim projektima kada je u pitanju upravljanje projektima, pisanje projekata i prevođenje sadržaja . Kao članica Izvršnog odbora učestvuje u donošenju ključnih odluka i strategija organizacije. Svoje znanje u oblasti životne sredine stekla je prevodeći razne studije i izvještaje iz ove oblasti, te kroz obuke, razmjene znanja i radionice. Svoj unutrašnji mir nalazi u prirodi i pokreće je rad za opšte dobro.

Ivana Živaljević

MENADŽERKA FINASIJA I RAČUNOVODSTVA | ČLANICA UPRAVNOG ODBORA

Ivana je istinska aktivistkinja i radoholičarka. Već 15 godina radi u nevladinom sektoru sa profesionalnim usmjerenjem na finansije i računovodstvo. Vlasnica je računovodstvene agencije koja je posvećena radu sa nevladinim organizacijama. Ivana pruža koristan uvid u organizaciona pitanja i cilj joj je da usmjeri nevladine organizacije da postanu relevantni akteri u donošenju odluka u Crnoj Gori.

Alexandra Aubertin

OSNIVAČICA | ČLANICA IZVRŠNOG ODBORA

Aleksandra je osnivačica NVO Zero Waste Montenegro i crnogorskog socijalnog preduzeća Znuggle. Diplomirala je Fizičku hemiju i upravljanje životnom sredinom i resursima i sertivikovana je PMP ® projekt menadžerka. Aleksandra je radila i volontirala na različitim pozicijama u velikim multinacionalnim kompanijama i lokalnim nevladinim organizacijama širom svijeta. Njena strast je stvaranje resursa za ugrožene zajednice kroz kreativne projekte koji promovišu istinsku cirkularnu ekonomiju. Aleksandra živi u Crnoj Gori na djelimično samoodrživom imanju.

Romain Boitard

SAVJETNIK ZA STRATEGIJU | ČLAN IZVRŠNOG ODBORA

Romain je najveći dio svoje karijere posvetio sprovođenju evropskih politika spoljne pomoći u oblasti razvoja ljudskog kapitala u ekonomijama u tranziciji širom svijeta. Strastveni humanista, Romain se obučio u naukama u javnom menadžmentu i ima dugogodišnje iskustvo u podršci reformama javnog sektora radi optimizacije društvene jednakosti i integracije održivosti. Kao posvećeni ekolog sa dugom istorijom u Crnoj Gori, kojoj se vraća najčešće što može, on organizaciji pruža savjetovanje o održivosti i strategiji.

Emina Adrović

zero waste PREDAVAČICA

Emina je “BEZWA” sertifikovana zero waste predavačica. Ona vjeruje da je potrebno sprovesti konkretna rješenja kako bi se riješio problem smeća u Crnoj Gori. Nakon što je počela da živi zero waste načinom života, odlučila je da pojača svoj uticaj pomažući zajednici u tranziciji ka zero waste rješenjima i kao volonterka se pridružila ZWMNE 2019. Emina je talentovana slikarka i podučava umjetnost.

Enna Kebo

SAVJETNICA ZA KOMUNIKACIJE

Enna je nedavno diplomirala Biologiju na Univerzitetu Brighton u Engleskoj. Posebno interesovanje je pokazala za interpretaciju naučnih saznanja za javnost. Nakon što je diplomirala preselila se u Crnu Goru, rodnu zemlju svoje majke, gdje želi da pomogne unaprjeđenju održivog razvoja Crne Gore. Odlučna je u namjeri da radi sa građanima na promjeni obrazaca ponašanja i njihovog odnosa prema očuvanju životne sredine.

Djordje Vuksanovic

Djordje Vuksanovic

PRIPRAVNIK

Đorđe je završio Metalurško-tehnološki fakultet, smjer Zaštita životne sredine. Oduvijek su ga zanimale ekologija i cirkularna ekonomija. Njegov cilj je utiče na građane da se bolje ophode prema prirodi.