KORPORATIVNA DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Zero waste sertifikacije

 

Naša nevladina organizacija pruža konsultacije malim i srednjim preduzećima, multinacionalnim kompanijama i institucijama sa sjedištem u Crnoj Gori koje žele da ubrzaju svoju tranziciju ka nultoj stopi otpada. Takođe predstavljamo dva evropska programa sertifikacije za opštine, preduzeća, restorane, hotele, događaje i maloprodaje.
Zero Waste Certifications
Pomoći ćemo vam da smanjite svoj uticaj na životnu sredinu

Program za smanjenje otpada u kancelarijama

je naš konsultantski program koji podrazumijeva niz aktivnosti od revizije otpada do edukacije zaposlenih i prilagođenih preporuka za smanjenje otpada i uvođenje optimizovanog sistema upravljanja otpadom u kancelarijama.
Ako želite da saznate više o ovom programu, molimo vas da popunite upitnik ispod kako bismo mogli da vas kontaktiramo:

N
Zagađenje otpadom ima štetan uticaj na divlje životinje, prirodnu sredinu i zdravlje ljudi, doprinosi klimatskim promjenama i emituje emisije gasova sa efektom staklene bašte.
N
Javno preuzmite inicijativu za smanjenje otpada u svojim kancelarijama, naročito plastike za jednokratnu upotrebu, i pokažite posvećenost čistoj prirodi i dobrobiti zajednice.
N
Uvođenjem mjera za efikasno upravljanje resursima i otpadom možete ostvariti značajne uštede.

Zero Waste Business sertifikacija: Mission Zero Waste Academy (MiZA)

je renomirani sertifikat organizacije Zero Waste Europe namijenjen restoranima, hotelima, preduzećima, događajima i maloprodajama koje žele da ubrzaju svoju tranziciju ka nultoj stopi otpada.

Da saznate kako funkcioniše i započnete proces sertifikacije, posjetite MIZA veb sajt

MiZA Zero Waste Business sertifikacija je savršen način za mala i srednja preduzeća u Evropi da sertifikuju svoje napore ka nultoj stopi otpada, kroz:

N

Obavezivanje na ambiciozne ciljeve cirkularne ekonomije

N

Sprovođenje zelenijih i održivijih politika i rješenja ka smanjenju otpada i njegovom upravljanju

N

Promovisanje praksi cirkularne ekonomije na lokalnom nivou

Zero Waste Cities je program organizacije Zero Waste Europe koji pomaže gradovima i zajednicama u tranziciji ka nultoj stopi otpada. On okuplja evropsku platformu znanja za lokalne aktere kako bi sproveli najbolje prakse, i pruža program mentorstva i sertifikacije za opštine. Zero Waste Cities zajednički sprovode organizacija Zero Waste Europe i njene organizacije članice.

Cilj Programa je da se ubrza tranzicija ka nultom otpadu na nivou opštine – konkretno malih i srednjih opština – uz sprovođenje najnovijeg EU zakonodavstva i strategija nultog otpada zasnovanih na modelima usmjerenim na građane, što dovodi do značajnog smanjenja stvaranja otpada i povećanja stope odvojenog prikupljanja i reciklaže.

Za dalje čitanje:

Pročitajte priče o uspjehu zero waste opština širom Evrope – Zero Waste Cities studije slučaja.

Da saznate kako vaša opština može da smanji otpad od hrane u okviru lokalnog prehrambenog sistema, pročitajte ovdje.

Ako ste predstavnik/ca opštine i želite da saznate kako vaša opština može da se pridruži ovom programu, kontaktirajte nas.

Sarađujemo i prihvatamo donacije i sredstva isključivo od preduzeća i institucija koje prate naš etički kodeks.

Konsultantske usluge nudimo po pristupačnim cijenama kako bi omogućili većem broju kompanija u Crnoj Gori da započnu svoj put ka nultoj stopi otpada. Profit ulažemo u održivost organizacije i finansiranje novih lokalnih projekata.