KORPORATIVNA DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Zero Waste za kompanije

 

Korporativna društvena odgovornost za životnu sredinu je jedna od najvažnijih komponenti društveno odgovornog poslovanja. Potrošači i investitori češće nego ikada traže od preduzeća da uzvrate zajednici preduzimanjem konkretnih i smislenih akcija za rješavanje problema kao što su klimatske promjene i zagađenje otpadom.
Možemo vam pomoći da smanjite svoj uticaj na životnu sredinu.

PREDNOSTI

Kao ekološki odgovorna kompanija, poboljšaće se održivost vašeg poslovanja time što ćete postati manje zavisni od prirodnih resursa.

UŠTEDA

Takođe ćete smanjiti troškove i poboljšati svoju reputaciju kako biste privukli i zadržali klijente i zaposlene. Možemo vam pomoći da smanjite svoj uticaj na životnu sredinu kroz smanjenje otpada koji vaše poslovanje proizvodi i održivije upravljanje resursima. Kako?

Konsalting usluge o smanjenju otpada u poslovanju

Možemo pomoći vašoj kompaniji da drastično redukuje svoj otpad, što će ne samo umanjiti vaš uticaj na životnu sredinu i pokazati vašu posvećenost principima održivosti – već i smanjiti vaše operativne troškove.

Ako ste zainteresovani da saznate više o našim konsultantskim uslugama, popunite upitnik u nastavku kako bismo mogli da vas kontaktiramo:

N

Zagađenje otpadom ima negativan uticaj na životinje, prirodu i zdravlje ljudi, doprinosi klimatskim promjenama i emituje gasove sa efektom staklene bašte.

N

 Javno preuzmite inicijativu za smanjenje otpada, posebno plastike za jednokratnu upotrebu u vašoj kompaniji i pokažite svoju posvećenost čistijoj prirodi i dobrobiti vaše zajednice.

N

Uvođenjem mjera za efikasno upravljanje resursima i otpadom u vašoj kompaniji možete ostvariti značajnu uštedu.

N

Naša metodologija je zasnovana na najboljim praksama iz 30+ evropskih zemalja članica Zero Waste Europe mreže, kao i sopstveno iskustvo u radu na projektima za smanjenje i preusmjeravanje otpada u saradnji sa kompanijama, opštinama i institucijama u Crnoj Gori počev od 2017. godine.

N

Temeljno ćemo sagledati vašu proizvodnju otpada, vaše osnovne i sekundarne procese, identifikovaćemo vaše ključne probleme u upravljanju otpadom i daćemo vam konkretne preporuke o tome kako efikasno sortirati i smanjiti različite tokove otpada uz minimalan uticaj na vaše poslovanje. Obučićemo vaše osoblje o Zero Waste praksama i pomoćićemo vam u uspostavljanju partnerstava za implementaciju  Zero Waste principa.

N

Kada krenete na vaš put ka smanjenju otpada, vaša kompanija se može prijaviti za zvanični EU Zero Waste sertifikat za kompanije (više detalja ispod).

Zero Waste Business Sertifikacija: Mission Zero Waste Academy (MiZA)

 

Zasnovano na zvaničnoj Zero Waste metodologiji, utvrđene od strane Zero Waste Europe, Zero Waste Business sertifikacija je dizajnirana da se prilagodi vašim potrebama i očekivanjima.

 Saznajte kako sertifikacija funkcioniše i priključite se:

N

USKLAĐENOST. Ispunite ambiciozne EU zahtjeve i više od toga, zahvaljujući dokazanom modelu sertifikacije.

N

POVJERENJE I KREDIBILITET. Budite prepoznati kao lider u zero waste poslovanju i promovišite vaše zalaganje.

N

KVALITET I ISPLATIVOST. Uštedite vrijeme i troškove efikasnim rješenjima za upravljanje resursima i otpadom.

N

ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE I ZDRAVLJA. Doprinesite smanjenju zagađenja i emisija gasova sa efektom staklene bašte.

N

ZERO WASTE EKSPERTIZA. Ostvarite pristup zero waste ekspertizi kroz online resurse i smjernice mentora na lokalnom nivou.

Šta još možete učiniti da podržite zero waste zajednicu u Crnoj Gori?

Postanite naš operativni sponzor

Postanite naš operativni sponzor i podržite naš rad mjesečnim donacijama

Postanite Cleanup Montenegro sponzor

Postanite Cleanup Montenegro sponzor i pridružite nam se na akcijama čišćenja i reviziji otpada sa svojim timom

Sarađujemo i prihvatamo donacije i sredstva isključivo od preduzeća i institucija koje prate naš etički kodeks.